HV71: "Helt nya uppgifter" - HVKollen

HV71: ”Helt nya uppgifter”

Under förmiddagen så gick bloggaren MrMadhawk ut med uppgifter om att Lias Andersson till sommaren lämnar HV71 och ska vara överens med Frölunda. Lias kontrakt går ut efter säsongen och han lär vara ett hett byte i kommande NHL draft.

Enligt uppgifter till MrMadhawk så är parterna överens om att Lias Andersson  lämnar HV71 för spel i Frölunda om han inte lyckas prestera så pass bra att han tar en plats i NHL efter sommarens draft.

– Eftersom det handlar om en väldigt talangfull spelare, så kommer NHL-klubben som draftar Lias i sommar att ha mycket att säga till om. Det blir upp till den klubben. Det enda du kan räkna bort helt är att han spelar i någon av de kanadensiska juniorligorna, säger Carnbäck till MrMadhawk.

Lias Anderssons agent Patrik Carnbäck dementerar senare att Lias och Frölunda är överens om ett kontrakt till sommaren. Men källa till Madhawk säger annat.

Helt nya uppgifter för mig

HVkollen når HV71 assisterande sportchef Johan Davidsson:

– Detta är helt nya uppgifter för mig, jag har inte hört någonting alls om detta och det får stå för MrMadhawk avslutar Johan Davidsson

Lias Andersson har under denna säsong gjort 18 poäng på 38 matcher. De senaste matcherna har kedjan med Lias, Tedenby och Sandberg varit lite av HV71 vapen framåt inte minst mot Skellefteå där trion stod för tillsammans tio inspelade poäng.