Mycket på spel i grundseriens sista match - HVKollen

Mycket på spel i grundseriens sista match

Ikväll möte HV71 Färjestad i grundseriens sista match en match där väldigt mycket står på spel. HV71 kommer senast från en klar 6-0 vinst mot Luleå där Lins Söderström fick hålla sin sjätte nolla för säsongen och där David Ullström fick sätta sin första kasse sedan återkomsten.

Både HV71 och Färjestad har gått bra mot slutet men senast lagen möttes var det Färjestad som stod som segrare (1-0). Båda lagen har ikväll mycket att spela om. Vinner HV71 sin match ikväll samtidigt som man får hjälp av Frölunda som möter Linköping så slutar HV71 på en andraplats i tabellen. Likamycket att kriga för har Färjestad som med vinst ikväll  kan ta laget upp till sjätteplats men då måste samtidigt Djurgården ta minst två poäng av Skellefteå.

Fick en perfekt uppladdning

– Vi är revanschsugna efter en mindre bra insats där uppe. Vi vill avsluta på bästa sätt och skapa en bra känsla inför slutspelet, så vi har mycket att lira för, säger Lindbom till Jnytt.

– HV är ruskigt starka hemma men vi har fin form. Vi fick en perfekt uppladdning efter Malmömatchen. Vi övernattade här och åkte till Jönköping onsdag eftermiddag. Vi måste stänga ytor, spela fysiskt och anfalla bra som hemma mot HV i lördags, säger Magnus Nygren till NWT.se

 

Fakta inför matchen

 

HV71
Läget i laget:
Erik Christensen, Teemu Laine och Christoffer Persson saknas på grund av skador. Niklas Hansson tar plats åt Erik Brännström som ikväll vilas. Linus Söderström är den som vaktar kassen. Anton Bengtsson är tillbaka från skada och spelar kvällens match.

 

 Läget i laget:

I senaste matchen saknades Ole-Kristian Tollefsen, Anton Grundel, Hugo Enock och Andreas Jämtin. I övrigt rapporterar Leif Carlsson samma lag som senast.