Idag börjar slutspelet för HV71 - HVKollen

Idag börjar slutspelet för HV71

Idag börjar slutspelet för HV71. Laget ställs åter mot Färjestad BK i en tuff och spännande matchserie. Ett Färjestad som nyligen slog ut Djurgården i åttondelsfinal.  

Färjestad kommer senast från tre stycken matcher i åttondelsfinal och är varma i kläderna. HV71 däremot har haft en lång och välbehövlig vila efter en grundserie där man slutade på andraplats efter Växjö. HV71 och Färjestad mötte varandra fyra gånger under grundserien och HV71 vann tre av dessa möten.

Prestationen avgör vem som får spela

HV71 har en enorm bredd i truppen och konkurrensen om att få spela är knivskarp oavsett om det är på målvaktssidan eller bland utespelarna. Fredrik Petttersson-Wentzel hade hand om förstaspaden i inledningen av säsongen men fick se sig brädad av Lins Söderström som imponerade stort mot slutet av säsongen. Och det gäller att prestera för att få spela.

– Det beror på resultat och prestation. Det är lika för målvakterna som utespelarna, det är prestation och resultat som avgör, men vi har laget klart för oss säger Johan Lindbom till jnytt.se

 

 

FAKTA INFÖR MATCHEN

HV71

Johan Lindbom meddelar att man har alla spelare utom Teemu Laine att tillgå i truppen. Vilka som spelar och vem som vaktar kassen kommer släppas under dagen.

Saknade spelare

Teemu Laine

 


 

Färjestad BK

Färjestad får återigen klara sig utan Ryno som är avstängd. Det är ett tungt offensivt avbräck men Färjestad löste hans frånvaro bra senast. Ole Kristian Tollefsen har spelat klart för säsongen.

Saknade spelare

Johan Ryno, Ole Kristian Tollefsen