HV71 vände och vann i Jönköping - HVKollen

HV71 vände och vann i Jönköping

Det syntes tydligt att Färjestad har några matcher mer i benen än vad HV71 har. Trots en mardrömsstart vände och vann HV71 första kvartsfinalsmatchen mot Färjestad med 3-1 trots att laget fick klara sig utan ”den sjunde spelaren”.

Linus Söderström fick ikväll spela sin allra första slutspelsmatch i SHL och den började med ett rejält misstag. Pucken studsar i sargen och tillbaka mot mål. Linus skulle lägga plockhandsken på pucken men missar och Färjestad kan enkelt sätta 1-0 målet bara någon minut in i första perioden.

Färjestad kommer direkt från åttondelsfinal och det syntes

Färjestad kom från spel i åttondelsfinal där man slog ut Djurgården och det syntes stundtals lagen emellan ikväll. HV71 hade även om man kom till avslut svårt att få till något vidare spel under delar av matchen. Men det fanns ljusglimtar som när Mattias Tedenby skrinnade iväg och serverade Filip Sandberg som säkert satte 1-1 målet i slutet av första perioden, välförtjänt.

Färjestad spelade upp sig i tredjeperioden och matchen stod och vägde. Men David Ullström ville annat och petade in 2-1 pucken i tredjeperioden en period och match som Simon Önerud stängde med sitt 3-1 mål i öppen kasse. HV71 har fortfarande enorma problem med sitt power-play spel. Så mycket att till och med delar av publiken önskade att få behålla färjestadspelaren på isen istället för i utvisningsbåset.

Två jämna lag

HV71 har större bredd och är det bättre laget än Färjestad. Men laget är inte så mycket bättre att utgången av denna kvartsfinal är given, långt ifrån. HV71 måste få igång ett fungerande Power play och några misstag har ingen av lagen råd att bjuda varandra på, så jämt är det. HV71 var ikväll det mentalt starkare laget och trots ett misstag från Söderström så lyckas laget vinna med 3-1. En bra match med nerver, kamp och bra tryck och framför allt från den tillresta Färjestadsklacken som under långa perioder hördes betydligt mer än North Bank Supporters och vann kampen på läktaren.