Ikväll kan HV71 bli klara för semifinal - HVKollen

Ikväll kan HV71 bli klara för semifinal

Förutsättningarna är glasklara, vinst ikväll och HV71 tar sig till semifinal för första gången sedan 2010, därmed försvinner det där kvartsfinalspöket som alla inklusive mig själv haft som ovän under en sexårsperiod.

Ikväll kommer det koka i Löfbergs Arena. Färjestad spelar för överlevnad och kommer behöva allt stöd dom kan få för att hålla sig kvar i slutspel. –Tickar det på som det gör nu så kanske vi når upp i trakterna av 8 000, säger Johan Kemi, biljettansvarig i Färjestad BK samtidigt kommer ett hundratal HV-fans ansluta.

Brännström får chansen?

I och med att Andreas Borgman är avstängd så måste någon annan kliva in på den positionen och jag tror att vi kommer att få se Erik Brännström göra debut i slutspelet ikväll. Anledningen till att vi inte har fått se honom tidigare är att den ganska hårt ifrågasatte Adam Almqvist spelat upp sig rejält mot slutet, därmed har platsen inte funnits. Brännström har flertalet gånger under säsongen gått före Niklas Hansson och jag tror även det blir fallet ikväll.

Vinst ikväll och HV71 är i semifinal för första gången sedan 2010.

Matchen startar 19.00

 

Fakta inför matchen

Tidigare möten

HV71 (3-0) Färjestad

 

HV71

Läget i laget

Andreas Borgman är avstängd och kommer till spel lagom till semifinal nummer två. Vem som ersätter honom om det blir Hansson eller Brännström är inget Johan Lindbom vill avslöja. Truppen släpps som vanligt ca 1,5 timme innan match.
Saknade spelare
Teemu Laine, David Ullström (långtidsskadade) Andreas Borgman (avstängd)

 

Läget i laget

Per Åslund ådrog sig en hjärnskakning efter tacklingen som gav Andreas Borgman en avstängning, Åslund spelar inte mer i kvartsfinalserien. Rasmus Asplund finns det frågetecken kring.

Saknade spelare

Per Åslund (hjärnskakning)