HV71 föll mot Malmö - HVKollen

HV71 föll mot Malmö

En händelserik match utspelade sig nere i Malmö. HV71 var det lag som öppnade starkast men Malmö åt sig in i matchen och såg ut att gå segrande ur striden men HV71 ville annat och tvingade matchen till förlängning genom ett sent 2-2 mål av Oscar Sundh. En förlängning som Malmö sen avgjorde genom Nichlas Hardt.

 

HV71 startade starkt och pressade Malmö hårt i början av matchen. Malmö hade svårt att komma till avslut och stundtals såg det ut som att HV71 hade powerplay trots att det var spel fem mot fem, så hård press satte HV71 på Malmö. Detta gav utdelning genom Kevin Stenlund som styrde in ett skott från Kristofer Berglund, även Chris Abbott fick assist på målet och 1-0 till HV71. HV71 slog av lite på tempot och backade hem och Malmö kvitterade till 1-1 med 4.41 kvar av matchen genom Carl-Johan Lerby assisterad av Jens Olsson och Ilari Filppula.

-Helt okej från oss, vi håller dem ute ganska bra. Vi ska försöka få längre anfall bara”, säger HV71:s Kevin Stenlund i C More.
Irriterat mellan lagen i andraperioden
Hv71 såg ut att ta ledningen med 2-1 av Lias Anderson men domarna valde att döma bort målet då Oscar Alsenfelt stördes i målgården och föll enligt bilderna väldigt enkelt. Det hettade till mer och mer mellan lagen med en misstänkt knätackling av Per Arlbrandt som friades. Malmös Andreas Thuresson åkte ut två minuter för hög klubba en situation som med säkerhet kommer att granskas och anmälas i efterhand. Då Thuresson med full kraft medvetet slog klubban mot HV-spelarens huvud. Tidigare i perioden ”kolliderade” Nichlas Hardt och Anton Bengtsson varav den sistnämnda föll till isen och var tvungen att kliva av. En situation där Hardt hade all tid i världen att vika åt sidan men istället väljer att åka rakt på och dessutom sätter upp en hög klubba mot Anton Bengtsson. En period som HV71 skottmässigt vann med hela 17-2.
-Vi jobbar hårt och det vi snackat om, fortsätter mala. Det är jobbigt att spela härinne, det är mycket folk och varmt. Vi får ett bortdömt mål och en skada på en av våra bästa spelare (Anton Bengtsson) och det är klart att det rubbar en lite grann”, säger HV71:s Lias Andersson i C More.
Starkt Malmö i tredjeperioden
Malmö höll i attackpinnen i tredjeperioden och radade upp chanser mot ett stillastående HV71 många på pass av Ilari Filppula men Linus Söderström och HV71 backlinje stod för väldigt fint spel och höll HV71 kvar. Malmöpressen fortsatte och tillslut gav det i powerplay utdelning och Robin Alvarez satte 2-1 assisterad av Fredrik Händemark och Ilari Filppula. HV71 och Oscar Sundh svarade omgående till 2-2 assisterad av Pär Arlbrandt och matchen gick till förlängning.
-Vi slarvar lite för mycket. Vi måste vara starka framför egen kasse och våga vinna. Det handlar om att ta tillvara på chanserna”, säger HV71:s Andreas Borgman i C More.
Avgjorde i period fyra
Matchen tvingades till förlängning och där var Malmö det starkaste laget och man vann en händelserik match med 3-2 och därmed är semifinalserien utjämnad till 1-1.
Malmö Redhawks – HV71 3-2
0-1 (4.49) Kevin Stenlund (K.Berglund, C.Abbott)
1-1 (14.41) Carl-Johan Lerby (I.Filppula, J.Olsson)
2-1 (51.26) Robin Alvarez (F. Händemark, I.Filppula)
2-2 (53.45) Oscar Sundh (P.Arlbrandt)
3-2 (72.28) Nichlas Hardt (R.Rakhshani, N.Andersson)
Skott: 32-41 (11-8, 2-17, 10-9, 9-7)
Utvisningar: Malmö 4X2, Utvisningar: HV71 7X2
Publik: 9935
Domare:    Mikael Nord, Mikael Sjöqvist
Linjemän: Tobias Haster, Andreas Malmqvist