HV71 bjöd på uppvisning - HVKollen

HV71 bjöd på uppvisning

Starkt spel i tredjeperioden resulterade i att HV71 vann mot Malmö med 5-1 i den andra SM-semifinalen. Filip Sandberg fortsätter att vara glödhet och gjorde två mål i matchen. En match som  helt rättvist och välförtjänt avslutades med stående ovationer åt HV71 som ikväll bjöd publiken på uppvisning.

 

Ett kokande Kinnarps Arena bjöd in till den tredje semifinalen mellan HV71 och Malmö Redhawks. Båda lagen var rejält taggade och det var högt tempo redan från start. HV71 tog över mer och mer och Lias Andersson stod för en läcker prestation när han satte 1-0 via köksvägen. Strax därefter klev HV71 upp till en 2-0 ledning när Erik Christensen träffade rätt i powerplay.

 

 – Ska inte klaga när vi leder med 2-0, men det finns lite saker att bli bättre på. In mer på mål, och få genom fler puckar, säger Lias Andersson i HV71 till C More

 

Mål efter videogranskning

I den andra perioden var HV71 till stor del det spelförande laget. Det var full fart framåt, högt tempo och Malmö fick jobba hårt i egen zon för att försvara sig. HV71 klättrade till 3-0 som kom efter flertalet chanser, Filip Sandberg petade snyggt in pucken i powerplay. Fredrik Händemark gjorde på slutet 3-1. Ett mål som godkändes efter videobedömning.

HV71 stängde matchen i tredjeperioden

Malmö öppnade starkt i den tredje perioden och satte press. Men hade svårt att skapa några direkt farliga målchanser. HV71 var effektivare i anfallszon. Mattias Tedenby gjorde in 4-1 för hemmalaget, och segern såg säker ut. Oscar Sundh ökade på till 5-1, och efter det målet så spelades matchen mest av. Tillslut stod HV71 som segrare med 5-1 och tog åter ledningen i matchserien med 2-1 i matcher.

 

– Vi spelar bra. Vi trummar på i alla lägen. En riktigt bra hockeymatch från alla inblandade, säger Filip Sandberg i HV71 till C More.

Nästa match:

Malmö-HV71, fre 7:e april 19:15