Ett hemmastarkt HV71 kliver in i finalserien - HVKollen

Ett hemmastarkt HV71 kliver in i finalserien

Liknelserna är många, nästan skrämmande likt vad som hände för 22 år sedan. Med nummer 22 på ryggtavlan avgjorde Johan Lindbom SM finalen mot Brynäs på övertid efter att vänt ett i stort sätt hopplöst underläge mot Malmö i semifinalserien. Nu 22 år senare kan det vara dags igen, denna gång med Johan Lindbom som tränare för HV71.

 

Under grundserien är det en delad pott på två segrar vardera. HV71 har haft en veckas spelledigt medan Brynäs tvingades in i en sjunde avgörande som man vann i Göteborg. Men räkna med at spelarna i HV71 är ordentligt spelsugna efter ledigheten.

– Det ska bli kul, vi har gått och väntat i en vecka så nu äntligen, säger Johan Lindbom till Jnytt.

Hemmastarkt HV71

HV71 har endast förlorat en match i slutspelet och den kom i förlängning i Malmö Arena, Hv71 står obesegrade på hemmais under slutspelet och räknar man med lagets matcher i grundserien så har HV71 10 raka vinster på hemmais. Och enligt Johan Lindbom beror det på en trygghet och det enorma stöd laget har från publiken i Kinnarps Arena. Filip Sandberg har haft ett starkt slutspel och noterats för sex mål på nio slutspelsmatcher. Bumbibjörnslinan med Lias Andersson och Mattias Tedenby har skördat stora framgångar och fått fart på målskyttet.

 

 

Fakta inför matchen

 

HV71

Läget i laget:

Chris Abbott missar finalserien, det gör även sedan tidigare långtidsskadade David Ullström och Teemu Laine. Erik Andersson tar plats med Anton Bengtsson och Kevin Stenlund. Fredrik Pettersson-Wentzel skadade sig lindrigt häromdagen och står över dagens match, Niklas Rubin som är på lån från Tingsryd kliver in som reserv.

Saknade spelare
Chris Abbott, Teemu Laine, Fredrik Pettersson-Wentzel, David Ullström

 

 


Läget i laget:

Kevin Clark och Oskar Lindblom två spelare som stuckit ut. Clark leder målligan i slutspelet (9 mål) efter gjort hattrick i två semifinaler. Lindblom var matchens gigant i den avgörande semifinalen i Scandinavium och gjorde två mål samt en assist. Totalt har 20-åringen gjort 13 poäng på 13 slutspelsmatcher

Saknade spelare
Simon Bertilsson och Elias Fälth saknas i den första finalen men är aktuella för spel på tisdag. I sista matchen mot Frölunda saknades även Nick Johnson och Jörgen Sundqvist.