Ett hemmastarkt Brynäs väntar HV71 - HVKollen

Ett hemmastarkt Brynäs väntar HV71

Dags för Final nummer två denna gång uppe i Gävle. Ett hemmastarkt Brynäs har idel segrar mot HV71 på hemmais under grundserien och får dessutom tillbaka Elias Fälth till kvällens match. HV71 öppnade starkt i final ett där Simon Önerud smällde in 1-0 pucken redan efter 29 sekunder.

Varken Andreas Borgman eller Fredrik Pettersson-Wentzel fanns med på HV71 träning ”PW” som missade första finalmatchen  ser även ut att missa kvällens match och Niklas Rubin ersätter ”PW” även denna match. Andreas Borgman däremot ser ut att komma till spel i kvällens match.

– Borgman provar i morgon. Han avstod träningen i dag, men vi tror inte att det ska vara några problem. ”PW” är inte aktuell till den här matchen, men han kommer säkert tillbaka senare i veckan. Det är dag till dag för honom, säger Lindbom till jnytt.se

 

Törngren visar styrka

En spelare som det ska bli kul att se mer av är HV71 Christoffer Törngren som gjorde en kanonmatch senast och stod för ett jätteviktigt mål i matchen. Törngren har varit petad större delar under slutspelet men visade ingen som helst besvikelse över detta -Nej det känns bara oerhört skönt att få hänga dit ett så pass viktigt mål, säger Törngren in tervju med Jnytt.se.

Läget i laget:

Andreas Borgman fick en smäll i final ett men ser ut att kunna spela. Fredrik Pettersson-Wentzel missar även den här matchen. Chris Abbott, Teemu Laine och David Ullström är långtidsskadade.

Läget i laget:

Simon Bertilsson missar kvällens match. Däremot är backkollegan Elias Fälth tillbaka i spel.

Nedsläpp: 19.15, Gavlerinken Arena.

HV71 leder med 1-0 i matcher.