Kvitterat i Finalserien - HVKollen

Kvitterat i Finalserien

HV71 ställdes ikväll mot ett hemmastarkt Brynäs som inte förlorat på hemmais mot HV71 under säsongen. Brynäs startade med ett rasande tempo och det var ett helt annat Brynäs än det som ställde upp nere i Jönköping. Matchen tvingades till förlängning där Linus Ölund kvitterade finalserie åt Brynäs.

Förstaperioden startade i ett rasande tempo där Brynäs tydligt var det lag som styrde tempot i perioden. Brynäs var också det lag som tog ledningen tidigt in i perioden av Juuso Ikonen assisterad av Jonathan Granström (Daniel Paille). HV71 hade stundtals svårt att hänga med men HV71 försvarade sig bra mot Brynäs tydliga kontringsspel och Linus Söderström stod för flertalet kvalificerade räddningar och höll HV71 kvar i matchen. Tempot sjönk en aning mot slutet och perioden slutar 1-0 och med tydliga 14-2 i skott för Brynäs vilket speglade perioden.

 

-Vi rör på fötterna och skapar mycket chanser. Vi får en bättre start än senast och jag tycker att vi har steppat upp jämfört med den matchen”, säger Brynäs Juuso Ikonen till C More.
-Vi snackade innan att vi skulle vara beredda på det här, men det var vi verkligen inte. Vi är inte överraskade över deras start, men definitivt inte beredda”, säger HV71:s Christoffer Persson till C More.
Tröttkört HV71 i andraperioden
Brynäs fortsatte att sätta press på HV71 i andraperioden men som inte började lika intensivt som i förstaperioden. Brynäs tvingade framförallt HV71 backar till långa byten genom ett minst sagt mediokert passningsspel. HV71 hade svårt att komma till avslut och hitta rätt med allting ute på isen. Hv71 hade stora svårigheter med att få kontroll på pucken och det var en hel del missar framförallt i offensiv zon och det var stundtals ett tröttkört och ganska förvirrat HV71 i andraperioden där Brynäs ångade på mer och mer. Återigen stod Linus Söderström för en lysande insats och perioden slutar  0-0 och med 10-6 i skott till Brynäs.
-Överlag gör vi för långa byten. Vi slarvar i ingångar och i passningarna. De är på från start vilket inte vi är så vi behöver vinna fler kamper”, säger HV71:s Andreas Borgman till C More.
-Vi skyddar pucken bra. Vi ska behålla trycket som vi har och förhoppningsvis har vi ett par till att göra därute”, säger Brynäs Daniel Paille till C More.
Martin Thörnbergs mål gav energi

Tredjeperioden startade lite som period ett och två slutade Hv71 såg avvaktade ut och Juuso Ikonen kunde sätta 2-0. Strax senare sätter Martin Thörnberg 2-1 och HV71 fick med målet energi och åt sig sakta in  matchen och laget vände spelet snabbare än vad man tidigare gjort under matchen. Brynäs tog över mer och mer i slutet av tredjeperioden men HV71 är starka i tredjeperioden och Marin Thörnberg kvitterade till 2-2 precis  slutet av tredjeperioden och matchen tvingades till förlängning.

Brynäs vann på övertid

Linus Ölund avjorde till 3-1( 63.18) in i förlängningen och därmed är finalserien kvitterad till 1-1 i matcher.