Revanschsuget HV71 efter nederlaget i Gävle - HVKollen

Revanschsuget HV71 efter nederlaget i Gävle

HV71 gjorde kanske för säsongens sämsta match senast uppe i Gävle, eller i alla fall två helt bedrövliga perioder. Ändå lyckades man tvinga fram förlängning där Brynäs ganska tidigt kunde avgöra. Ny match väntar denna gång i ett kokande Kinnarps Arena.

 

Spelarna satt kvar i Brynäs spelarbuss senast och det var ett HV71 som inte gick att känna igen. Man var inte ens trea på pucken, slarvigt uppspel, dåliga pass och sega ben och det håller inte mot ett lag som Brynäs med det håller framförallt inte om man ska ha chans på SM guldet. – Det finns inget lag som har glassat sig igenom en finalserie. Vi måste upp i nivå, säger Kristofer Berglund till jnytt.se

Gäller att blicka framåt

Dagen efter bottennappet i Gavlerinken hade HV71 ett frivilligt is pass där ett fåtal spelare valde att gå på is utan det var antingen en promenad eller gymmet som dom flesta valde att befinna sig. Kristofer Berglund valde att ta en promenad, -Jag har varit ute och gått och filosoferat, säger han.

– Man tänkte på mycket. Det finns saker man vill ändra, men det gäller att släppa det. Vi vet vad vi gjorde fel och vad vi är missnöjda med. Nu är det ny match – och det är bäst av fem som gäller.

Det gäller att inte älta matchen uppe i Gävle allt för mycket utan se på videosituationer och gå igenom det som laget gjorde bra och ändra det som var dåligt och sen stänga matchen och gå vidare till nästa – Det funkar inte att älta saker, vi vet om att vi gjorde en av våra sämsta matcher för säsongen och nu har vi tittat på vad vi måste och kommer att göra bättre, säger Önerud till jp.se

Läget i laget

Fortsatt frågetecken för Fredrik Pettersson-Wentzel som skadade sig på träning under helgen som gick. Chris Abbott, Teemu Laine och David Ullström har spelat klart för säsongen.

Läget i Laget

Simon Bertilsson har missat de två första finalerna och finns inte med i kvällens match heller.

Nedsläpp: 19.15, Kinnarps Arena.

1-1 i matcher.