Lyckas HV71 skaffa sig matchboll? - HVKollen

Lyckas HV71 skaffa sig matchboll?

Efter en stark upphämtning i Gävle som slutade med en 6-4 seger för HV71 är finalserien utjämnad till 2-2 i matcher och något av lagen kommer skaffa sig matchboll efter kvällens match.

Det är en enormt viktig match för båda lagen kväll. Vinst för HV71 och man skaffar sig matchboll och kan avgöra redan på torsdag i Gävle men får även en chans till avgörande game seven hemma i Jönköping. Vinst för Brynäs ikväll och man kan avgöra på hemmais redan på torsdag kväll.

— Jag hoppas att vi fortsätter så som vi avslutade senast. Av de matcherna vi har gjort i den här serien var den senaste vår bästa, tycker jag. Egentligen alla ingredienser var bättre, som närkampsspelet, tekningarna och 50/50-situationerna, säger Lundh till jp.se

Kevin Stenlund kvar i förstafemman

Erik Christensen har haft svårt att hitta formen och poängskörden har inte varit låg. Erik som senast var uppsatt som extraforward kommer troligtvis att vara detsamma till kvällens match. Kevin Stenlund har ersatt Erik i förstafemman och sedan han klev in där har både han själv, Martin Thörnberg och Simon Önerud gjort mål.

– Jag tycker vi har fått ut ett bra svar. Kevin var bra senast och under matchen fick vi bra svar. Vi vill hitta lösningar när det låser sig, säger lagets tränare Johan Lindbom, som inte avslöjar om Christensen får vara kvar som extraforward säger Johan Lindbom till jnytt.se

HV71 starka i tredjeperioden

Det är framförallt HV71 styrka i tredjeperioden som gjort att laget tagit matcher till förlängning och senast till en övertidsvinst uppe i Gävle. Spelet i första och andraperioden har dock svajat en hel del och där Brynäs oftast varit det lag som hållit hårt om taktpinnen. Men HV71 har inte förlorat en tredjeperiod på hela 13 matcher 11 vinster och 2 oavgjorda.

Alla spelare som var med sist är även tillgängliga till kvällens match.