Le-Mat-bucklan är i Jönköping är det för att stanna? - HVKollen

Le-Mat-bucklan är i Jönköping är det för att stanna?

Det är en nervös dimma som ligger över Jönköping idag. Alla tänker hockey men väldigt få talar hockey med varandra, åtminstone så är man väldigt restriktiv med vad man vågar säga. Men idag avgörs om det blir Brynäs eller HV71 som får lyfta Le Mat-bucklan 2017.

Martin Thörnberg var med på is igår och meddelade sen att han kommer att spela dagens match -Det får kosta vad fan som helst sa han i intervju med jp.se Vinst för HV71 och klubben skaffar sig sitt femte SM guld genom tiderna. Det är första gången sedan 2004 som det spelas en direkt avgörande match i SHL. Brynäs är SHLs bästa bortalag men frågar är om det räcker i ett kokande Kinnarps Arena.

Kommer bli ett enormt tryck i Kinnarps

Det var bäddat för guldfest i Gävle men HV71 ville annat och festen flyttades till Jönköping. Brynäs närmades sig mot slutet med Oscar Sundh kunde sätta punkt för matchen med mål i tom kasse. HV71 är det enda lag som under en finalserie vänt ett 2-3-underläge till 4-3. Är det någon som vet hur man vänder detta så är det just kvällens hemmalag. Det kommer bli en ett enormt tryck i Kinnarps där förstamålet kommer bli väldigt viktigt.

Gnuggar på som vanligt

Att Hv71 har hemmafördel är klart positivt men det är ingenting som förändrar förberedelserna inför matchen utan det är samma rutiner som vanligt.

– Det är vanliga rutiner, vi gör inte något speciellt. Vi har diskuterat gårdagens match och stängt den, säger Lindbom, som är nöjd med insatsen då HV71 utjämnade till 3-3 i matcher.

– Vi höll oss till det vi ville spela, och vi ska förstärka det och vara konsekventa. I slutet av matchen blev vi passiva men det är kanske lite förståeligt att vi sjönk tillbaka. De fick ett par utvisningar med sig och fick mycket energi av att göra mål direkt. Men jag tycker ändå att vi hanterade det bra.

Fakta inför matchen

Ishockey, SM-final, match 7:7

HV71-Brynäs IF

Läget i HV71: Chris Abbott, Teemu Laine, David Ullström

Läget i Brynäs: Simon Bertilsson, Jörgen Sundqvist, Nick Johnson

Nedsläpp: 15.15, Kinnarps Arena.

3-3 i matcher.