Abbott tillbaka i truppen - HVKollen

Abbott tillbaka i truppen

Kvartsfinalserien rullar vidare och ikväll kan HV71 sätta rejäl press på Färjestad, vinst och HV71 leder med 3-0 i matcher och har därmed matchboll mot värmlänningarna. Chris Abbott som varit petad dom två första matcherna är ikväll tillbaka i truppen. 

Senaste matchen lagen möttes så var olyckan återigen framme för David Ullström som bröt armen. Det hindrade dock inte HV71 för att gå vinnande ur matchen. Erik Christensen som inte riktig kommit upp den den standard han brukar vara klev upp från fjärdefemman och ersatte Ullström i förstafemman. En position som Erik Christensen troligtvis kommer spela vidare i.

– Det är det mest naturliga och det är så vi kommer att börja, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

-Jag tycker att jag har en bra kemi med de gubbarna. De är stora och starka killar, speciellt Simon. De har bland de bästa skotten i ligan så när jag har pucken kommer jag att hålla utkik efter var de är säger Eric Christensen till jp.se

Bredden i HV71 trupp är bredare än någonsin. Så bred att 13 andra forwards har gått före lagkaptenen Chris Abbott som ikväll är tillbaka i truppen.

– Det har varit en utmaning eftersom alla vill spela. Men den här resan är större än någon enskild spelare, och för min del har det gällt att svälja stoltheten och stötta de andra spelarna, säger 33-åringen, som gillar vad han har sett i de två första matcherna mot Färjestad säger Chris Abbott till Jnytt.se

Johan Ryno är tillbaka efter avstängning

Med i Färjestadstruppen är förstecentern Johan Ryno, som är spelklar igen efter att ha missat de två första kvartsfinalerna på grund av avstängning i en situation med gamle HV-backen Emil Johansson. Och räkna med att Ryno kommer att vara på spelhumör.

– Det känns jobbigt att sitta vid sidan av och egentligen inte kunna påverka något. Det är skönt att vara tillbaka och jag är spelsugen, säger Ryno, som stängdes av i totalt tre matcher efter en tackling mot förre HV-backen Emil Johansson i åttondelsfinalserien mot Djurgården säger Johan Ryno till jp.se

 

Fakta inför matchen

Tidigare möten

HV71 (2-0) Färjestad BK i matcher

HV71

Läget i laget

Chris Abbott ersätter skadade David Ullström och Teemu Laine är långtidsskadad. Annars är alla spelare tillgängliga. Femmorna kommer som vanligt inte offentliggöras förens ca 1,5 timme innan nedsläpp.

Saknade spelare
Teemu Laine (skadad), David Ullström (skadad), Erik Brännström, Niklas Hansson och Christoffer Törngren ställs utanför truppen.

 


Läget i laget
Johan Ryno är tillbaka efter sin tre matcher långa avstängning.

Saknade spelare

Ole-Kristian Tollefsen, Tomas Skogs