Dam: HV71 förlorade även andra matchen - Vann silver - HVKollen

Dam: HV71 förlorade även andra matchen – Vann silver

HV71 damer föll även i den andra matchen med emot Djurgårdens IF på bortais inför 1300 åskådare på Stora Mossen i och därmed vann man SM-silver.

För något annat än att man vunnit ett silver går inte att säga om det heroiskt kämpande laget. Man har gjort en fantastisk resa i det här slutspelet där man först besegrade Modo i två raka matcher. Sedan ställdes man mot den suveräna seriesegraren Luleå och en matchserie som nog hela hockeysverige trodde att laget från Norrbotten enkelt skulle ta hem.

Allt föll på plats

Men HV71 ville annat och i den nu episka första matchen i serien ”nattmatchen” visade man en otrolig vilja och kämpaglöd och lyckades kvittera med mindre än halvminuten kvar. Man tvingade fram förlängning som sedan gick till straffar där man avgjorde.

Man åkte sedan upp till Luleå och lyckades även där vända underlägen flera gånger innan man även där tog matchen till straffar. Väl där så visade Fanny Rask och Sabina Eriksson vägen och laget var helt plötsligt i sin första SM-final.

Två jämna matcher

Även i matchserien mot Djurgården slog man ut underläge mot ett lag man inte tagit en seger emot på fem grundseriematcher. Dessutom hade de flesta förluster varit ganska så klara.

Men så skulle det verkligen inte se ut i finalmatcherna. Lagen bjöd på två stenhårda och jämna matcher, tyvärr gick bägge matcherna i Stockholmslagets favör och man vann båda två med uddamålet.

Den här säsongen har HV71 verkligen satt sig i respekt i SDHL och det ska bli väldigt intressant och se om man kan fortsätta på den inslagna vägen. Dessutom visade HV-publiken att man verkligen slöt upp bakom laget. Speciellt i den finalmatch som spelades på onsdagen då det var närmare 3000 personer på läktaren – något som detta laget VERKLIGEN förtjänar med tanke på den fina hockey man presterar.

Nästa säsong är det vår tur!

MATCHFAKTA:

Djurgårdens IF – HV71 4 – 3 (2-2, 1-1, 1-0)
Skott: 21 – 23 (5-8, 9-9, 7-6)
Utv: DIF: 5×2, HV71: 4×2
Publik: 1300, Stora Mossen

Period 1:
13:12 1 – 0 Rebecca Stenberg (Olsson, Jakobsen) PP1
16:35 1 – 1 Anna Meixner
16:50 1 – 2 Hanna Moher (Rask, Hakala)
18:31 2 – 2 Alexandra Cipparone (Linder, Stenberg) SH1

Period 2:
23:37 3 – 2 Sofie Lundin (Jakobsen)
32:09 3 – 3 Michelle Claesson (Rask)

Period 3:
51:30 4 – 3 Hanna Olsson (Enström) PP1