Dam: HV71 i SM-FINAL - Luleå besegrades i två raka matcher - HVKollen

Dam: HV71 i SM-FINAL – Luleå besegrades i två raka matcher

Det var första gången HV71 Dam var framme i en semifinal när man slog ut Modo i kvarten. När man väl var där ställdes man mot Luleå som var regerande mästare och suveräna seriesegrare.

När HVkollen intervjuade Linnéa Andersson innan matcherna mot Luleå pratade backen om vikten att tro på sig själva, att man inte ska tro något är omöjligt.

Men få utanför laget hade nog trott på detta! Smaka på ordet SM-FINAL!

Det finns så många hjältar man vill lyfta fram men framför allt är det kollektivet som ska ha en eloge. Hela ledarsidan med Ulf Johansson i spetsen, materialare fystränare och målvaktstränare ska lyftas fram.

Även alla personer som i bakgrunden jobbar för att damerna ska få så bra förutsättningar som möjligt ska hyllas!

Hv71 tog ledningen

I själva matchen var det bortalaget som tog en tidig ledning i matchen då Fanny Rask efter 07:26. När HV sen en stund senare fick en chans i numerärt överläge blev det mål igen – för Luleå.

I den andra perioden skulle Luleå ta ledningen två gånger om, men HV71 vägrar att ge upp och kvitterar bägge gångerna. Målskyttar Selma Aho i powerplay och Fanny Rask som gör sitt andra för kvällen.

Dramatisk avslutning

Det blev en riktigt dramatisk avslutning av matchen med en tredje period som blev den enda i matchen som är mållös. Även den efterföljande övertiden blir mållös trots att bägge lagen har chanser i fyra mot tre.

Det blir straffar för andra raka matchen som får avgöra. Fanny Rask är den endra som gjort mål efter att de sex straffarna är sklagna och blir tillsamman med Sabina Eriksson stor matchhjälte!

Vi är i SM-FINAL!