Dennis Kostenniemi Wiss - en supporter som reser långt i helgen - HVKollen

Dennis Kostenniemi Wiss – en supporter som reser långt i helgen

Det var i ett kommentatorsfält som handlade om Pontus Burmans resa som jag fick kontakt med Dennis Kostenniemi-Wiss. Det är underbart och hitta dessa supportrar som inte har någon koppling till Jönköping eller Småland men som ändå har HV71 närmast hjärtat. Det visar att föreningen HV71 har lyckats att nå och beröra människor långt utanför Smålands gränser.

Och i Dennis har vi en väldigt långväga supporter som är född och uppväxt i Norrbotten, närmare bestämt Kiruna. Det är inga korta resor man får göra när Kinnarps Arena ska besökas.

Men på lördag mot Malmö Redhawks är det dags för 20-åringen att göra sitt första besök i Kinnarps när det vankas slutspelshockey. För under grundserien har Dennis faktiskt redan hunnit med ett besök denna säsong.

Hur läge har HV71 varit ditt lag?

– Jag har hållit på HV sen jag kanske var omkring 4-5 år gammal. Så ungefär 16-17 år.

Hur fastnade du för klubben från första början?

– Väldigt svårt att säga faktiskt då jag var såpass liten när jag fastna för HV men vad jag kan komma ihåg är bland annat stämningen i Kinnarps. Sen är de så att min far är Färjestad supporter så de kan väl vara en bidragande orsak till att jag fastnade för HV just för att jävlas lite med farsgubben och rivaliteten mellan klubbarna.

Du har ju en bra bit till Jönköping, hur kommer du ta dig till semifinalen?

– Jag kommer att resa 310mil runda slängar tur och retur. Enkel väg till Jönköping från Kiruna är 155 mil. Jag åker neråt under fredagseftermiddagen med tåg och dyker upp i Jönköping några timmar innan match för att sedan flyga från Stockholm norrut hem till Kiruna under söndagen.

Vad har du för förväntningar på matchen i Jönköping?

– Mina förväntningar är väl först och främst få vara med och bära fram HV till en bra inledning på semifinalen samt såklart till en vinst. Men annars så hoppas jag att få se en fartfylld rolig hockeymatch där vi får se HV ta tag i taktpinnen direkt och bara ösa på med en galen stämning i hallen.

Hur länge har tankarna funnits på att besöka Kinnarps Arena i slutspelstider?

– Väldigt många år. Har varit på plats i Kinnarps en gång tidigare vilket faktiskt var den här säsongen i oktober då jag jobbade i närheten och fick tyvärr se Örebro knipa det längsta strået den gången. Men de här blir första gången på plats i slutspel vilket är något jag velat en väldigt lång tid men inte haft möjlighet att kunna åka förrän nu.

Har du någon med dig som sällskap?

– Tyvärr så blir de att åka ensam den här gången. Jag och en polare som också är HV-supporter hade planerat att åka tillsammans men tyvärr kunde han ej denna gång.

Har du några lirare som är favoriter i årets trupp, någon som sticker ut genom tiderna?

Tedenby, Andersson och Sandberg.
Foto: Bildbyrån Redigering: Daniel Gadd

– Favoritspelare just nu i laget måste nog vara Mattias Tedenby. Älskar att se farten , viljan och kampen varje gång han är på isen. Alltid tyckt han är en grymt bra hockeyspelare men fastnat lite extra för han den här säsongen och jag tycker hela hans kedja med Lias och Filip varit extremt vassa här i slutet av säsongen.

Favoritspelare genom tiderna finns för mig bara ett svar och de är Johan Davidsson, sättet han ledde laget på och hur han alltid klev fram när de behövdes var något jag verkligen fastnade för. Och kedjan han ledde under många år med Jukka Voutilainen och Martin Thörnberg är enligt mig nog den bästa kedja HV sett under min tid som supporter.

Vi önskar Dennis varmt välkommen till Jönköping och tror såklart att han kommer resa hem efter en match som givit HV71 ledningen i matchserien!