HV71 förlänger med Linus Söderström - HVKollen

HV71 förlänger med Linus Söderström

En glad nyhet  till alla HV-fans! HV71 valde idag att förlänga kontraktet med Linus Söderström. Det nya kontraktet gäller i ett år.

– Jag trivs väldigt bra i HV71 och ser fram emot att fortsätta min karriär här och det känns skönt att det är klart och ambitionen har hela tiden varit att spela i HV71. Jag trivs bra här och har utvecklat mitt spel så som jag vill. Nu ser jag fram emot mitt första slutspel säger Linus Söderström till HV71 hemsida.

Slog Henrik Lundqvist gamla rekord

Linus Söderström stod under säsongen för hela sex stycken hållna nollor för HV71 och slog därmed Henrik Lundqvist gamla rekord med minst antal insläppta mål per match. Det nya rekordet har nu Linus Söderström som är 1.34 insläppta mål per match.

– Linus har gjort en fin resa denna säsongen och följt den planen vi gjorde upp för honom när han kom till HV71. Han har drivit sig själv väldigt hårt på träning varje dag och därför blivit bättre hela tiden. Det är naturligtvis glädjande att han fortsätter i föreningen. Säger målvaktstränare William Rahm till klubbens hemsida.

FAKTA:
Född: 960823, Stockholm
Moderklubb: Värmdö HC
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd/vikt: 194 cm/90 kg