HV71 vann andra raka mot Färjestad - kopplar rejält grepp - HVKollen

HV71 vann andra raka mot Färjestad – kopplar rejält grepp

HV71 tog även första matchen borta mot Färjestad i kvartsfinalserien. Därmed leder man nu med 2-0 i slutspelsserien. Dock fick man David Ullström skadad med ett befarat armbrott.

Man får verkligen säga att om matchen i Jönköping kändes jämn och tät så har HV71 lagt in ytterligare en växel. I kvällen bortamatch kändes segern aldrig riktigt hotad, man malde ner Karlstadslaget och flera spelare såg riktigt trötta ut stundtals.

Kvällen började inte så roligt för bortalaget, inte spelmässigt för där inledde man klart piggast. Men det som hände efter fem spelade minuter var att David Ullström missade en tackling på Joel Eriksson-Ek och dundrade in i sargen. Ett befarat armbrott på den otursförföljde forwarden som precis kommit tillbaka från en långtidsskada.

Enligt uppgifter är det nu bekräftat att det rör sig om ett armbrott och då är säsongen över.

Snabba mål

I mitten av perioden fick Martin Thörnberg iväg ett skott som tar på en Färjestadsback och den går in bakom en minst sagt förvånad Stefan Steen som nog skulle tagit det skottet. HV fortsätter trycka tillbaka hemmalaget som inte alls kan vara nöjda med sin första period, även HV är inte helt nöjda trots att man är i ledningen.

Det blev en mer tillknäppt andra period med få jätteheta chanser åt något håll egentligen. HV spelade ett övertygande försvarsspel och perioden såg ut att gå åt det mållösa hållet.

Då får Färjestad ett kvitteringsläge i powerplay och hastigt och mindre lustigt har John Persson styrt in kvitteringen efter ett skott av Magnus Nygren. Inte mycket för Linus Söderström att göra på målet.

Men när slutsignalen ljuder är det trots allt HV-ledning , för knappa minuten efter kvitteringen så knäpper Pär Arlbrandt iväg ett skott som Ted Brithén enkelt kan slå in returen på.

Thörnberg avgör

Hemmalaget skulle ut och jaga i tredje, det var iallafall det som Leif Carlsson hade sagt till sina mannar i pausen. Av det såg vi inte mycket för HV stängde matchen effektivt.

Istället gör HV 3-1 i numerärt överläge, efter ett skott av Dylan Reese är Martin Thörnberg där och gör sitt andra mål för kvällen med en elegant styrning. Nu laddar vi för tredje matchen hemma på onsdag!

MATCHFAKTA:

Färjestads BK – HV71 1 – 3 (0-1, 1-1, 0-1)
Skott: 23 – 27 (6-10, 7-11, 10-6)
Utv: FBK: 3×2, HV71: 5×2
Publik: 6102, Löfbergs Arena

Period 1:
10:52 0 – 1 Martin Thörnberg (Lehtonen)

Period 2:
17:27 1 – 1 John Persson (Nygren, Johansson) PP1
18:47 1 – 2 Ted Brithén (Arlbrandt, Sundh)

Period 3:
06:45 1 – 3 Martin Thörnberg (Reese, Christensen) PP1