Inför HV71 - Esbjerg - HVKollen

Inför HV71 – Esbjerg

Första matchen mot Mannheim innebar förlust och den skapade mer frågetecken än den rätade ut. Det finns dock några positiva saker man kan lyfta fram. Men som helhet krävs det att HV steppar upp många steg mot de danska mästarna.

Den första perioden var verkligen inte bra i matchen mot tyskarna. Man var iskalla framför bägge målen och ville inte ta kamperna, detta är något som jag hoppas på att Johan Lindbom med tränarstab verkligen kräver bättring på redan på söndag.

Special teams var heller inget man imponerades av. HV71s powerplay är ett problemområde som man haft med sig under ett par säsonger nu, det måste med utvecklas så man kan hota motståndarna med det.

Ljusglimtarna fanns det dock i våra unga spelare som gjorde det bra, Isac Brännström kommer verkligen slå sig in i laget om han fortsätter det respeklösa spelet han visade upp. Även Linus Söderström räddade HV många gånger, inte minst i den första perioden från att ligga under med flera mål.

Våga hålla i pucken

Johan Lindbom säger till HV71.se inför matchen

– Esbjerg har bevisat att de är ett väldigt skickligt lag och har vunnit den danska ligan två år i rad. Jag tror på en öppen och rolig match och ser fram emot att möta dem.

Våra danska motståndare säger genom sin huvudtränare Mark Pederson såhär till HV71.se inför söndagens match

– HV71 är ett skridskostarkt lag, med snabb puckhantering och en bra defensiv. Det blir viktigt för oss att hålla i pucken.

Esbjerg Energy trupp

Målvakter
Nicolaj Henriksen
Mathias Seldrup

Försvarare
Phillip Bruggisser
Jannik Christensen
Jeppe Holmberg
Anders Koch
Anders Krogsgaard
David Lidstrom
Jeppe Vinther

Anfallare
Nik Andersen
Lasse Bang
Henrik Clausen
Tyler Fiddler
Sune Hjulmand
Jordan Knackstedt
Jared Knight
Carson McMillan
Esben Nielsen
Soren Nielsen
Brock Nixon