J18: Adam Björnlinger spikade igen när HV71 vann mot Södertälje - HVKollen

J18: Adam Björnlinger spikade igen när HV71 vann mot Södertälje

HV71s J18 lag åkte kväll upp till klassiska Scaniarinken för att möta niondeplacerade Södertälje. Det blev en 4-0 seger och man hängde på Djurgårdens IF i kampen om andraplatsen.

Det var ändå en jämnare match än siffrorna visade och ställningen efter två spelade perioder var 1-0 till Jönköpingslaget. Det var i den sista perioden som man verkligen fick ordentlig fart på målskyttet.

På dryga 90 sekunder i början av tredje så gjorde man två mål. Först ut var det Alexander Holmberg som i powerplay gjorde 2-0 assisterad Simon Holmström och Emil Malysjev.

Tiden för målet 02:31.

Klockan hann som sagt inte ticka så långt. Utan vid 03.53 var det dags för det tredje målet i matchen. Denna gång är det Theodor Curmark som gör mål, framspelad av Philip Lundegård och än en gång Emil Malysjev.

Dryga tre minuter från slutet gör Anton Svensson dessutom 4-0 och all poängen tar J18-laget med sig hem till Småland.

Efter matchen lyfter tränaren Karim Tomtchev fram målvakten Adam Björnlinger och det får man absolut hålla med om. Adam tog alla 31 skott han ställdes mot och höll sin första nolla i J18 Allsvenskan.

HVkollen får även ett par ord med tränaren Karim Tomtchev som är nöjd med insatsen. ”-Bra genomförd match, nöjd med försvarsspelet, att vi är effektiva i vårt anfallsspel.  Positivt med förbättringar efter varje period utifrån taktiksnacket.”

Vad är du nöjd med?
-Att vi ej släpper in något mål. Att vi ligger närmare  67% effektivitet i powerplay och vi är 100%-iga i fyra mot fem.

Ni hade ju ledningen med 1-0 inför den sista perioden, hur gick snacket i pausvilan?
-Jag förtydligade vikten av att spela rakare i mittzon, att ställa om snabbare och vara noggranna vid linjerna.

J18 jobbar ju med olika mål inför varje match, denna gång var det ”mot toppen”. Infriades dagens mål?
-Målet infriades utifrån inställning och tabellplacering.