J20: Semifinalspel i Nyköping väntar för HV71 nästa helg - HVKollen

J20: Semifinalspel i Nyköping väntar för HV71 nästa helg

HV71 J20 ville inte vara sämre än a-laget, så även dom fixade till en semifinalplats nästa helg i Nyköping. Erik och Isac Brännström var högst delaktiga i segern.

Det blev en fartfylld första period då HV71 satte full fart från början. Frölunda ville dock inte vara sämre utan bjöd upp till dans. Detta ledde till att hela den första perioden var väldigt fartfylld och innehöll både många målchanser och fint spel.

Hv drog efter dryga halva perioden på sig en utvisning för ”too many men”, den skulle visa sig innebära första målet i matchen. Johan Lindholm hittar Jacob Nordqvist med en fin pass och han gör inget misstag utan ger Frölunda ledningen.

Två minuter från slutet skulle dock repliken från hemmalaget komma. Det är Erik Brännström som på pass av brorsan får till ett riktigt kanonskott som sitter högt bakom Arvid Söderblom som inte har en chans att ta den pucken.

Matchstraff i slutet av första

En tråkig sak som händer i slutet av den första perioden är att Markus Svensson får ett match penalty för unsportsmanlike Conduct. Detta innebär att bortalaget får chans i ett fem minuter långt powerplay. Man lyckas man inte få in pucken varken i slutet av perioden eller när powerplayspelet fortsätter i mittenakten, så ställningen är fortfarande 1-1 när HV blir fulltagliga.

Extraspelaren Anton Heikkinen kommer in istället för Markus Svensson och gör ett alldeles utmärkt jobb de byten han får i matchen.

Isac Brännströms fina form fortsätter

När halva matchen precis har passerat är det Frölundas tur att få en man utvisad då Kristoffer Gunnarsson får sitta två minuter för en slashing. Det utnyttjar hemmalaget då det är Erik Brännströms tur att agera framspelare till brorsan Isac som gör sitt femte mål i slutspelet och ger HV ledningen.

Hemmalaget får sista minuten i mittenperioden ytterligare en chans att utöka ledningen då man än en gång får chans i numerärt överläge. Denna gång stämmer spelet inte lika bra utan ställningen är jämn inför en oviss tredje period.

Mål i tom bur

Frölunda försöker att få in en kvittering i den tredje akten, men HV71 spelar stabilt defensivt och släpper inte till några vassare lägen. I ett sista försök plockar man ut Arvid Söderblom och satsar allt i jakten. Det slutar dock som det ofta gör – med ett mål i öppen bur.

Rasmus T Andersson heter mannen som släcker Göteborgslagets drömmar att nå semifinalspelet i Nyköping när han med dryga minuten kvar sätter pucken i mål från egen zon.

Nu väntar semifinal på lördagen den 1:a april och på söndagen spelas antingen en final eller bronsmatch för HV71 J20!

MATCHFAKTA:
HV71 – Frölunda HC 3 – 1 (1-1, 1-0, 1-0)
Skott: 26 – 23 (14-12, 7-6, 5-5)
Utv: HV71: 3×2, 1×5, 1×20, FHC: 2×2
Publik: 187, Kinnarps Arena

Period 1:
11:00 0 – 1 Jacob Nordqvist (Lindholm, Carlsson) PP1
18:08 1 – 1 Erik Brännström (I.Brännström)

Period 2:
32:12 2 – 1 Isac Brännström (Romfors, E.Brännström) PP1

Period 3:
58:42 3 – 1 Rasmus T. Andersson ENG